Koripallo

Valmentajat

Kimmo Vyyryläinen
040 707 9559 
kimmo.vyyrylainen@edu.turku.fi

 

Ray Ailus
044 018 0373
ray.ailus@ymca.fi

 

Harjoittelupaikat

Kupittaan palloiluhalli
Kupittaan urheiluhalli

Samppalinnan palloiluhalli

Valmennus

Urheiluakatemian valmennustoiminta pohjautuu yksilön kokonaisvaltaiseen eteenpäin viemiseen. Aamuharjoittelu on pyritty luomaan resurssien puitteissa mahdollisimman hyvin urheilijan tarpeet huomioon ottavaksi. Aamu- ja iltaharjoittelu on nivottu yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi, joka vie urheilijaa eteenpäin.

Resurssien lisääntyminen ja Turun Seudun Urheiluakatemian muiden valmentajien hyödyntäminen ovat mahdollistaneet entistä yksilöllisemmän otteen valmentamiseen. Kiinteinä yhteistyökumppaneina ovat seura- ja maajoukkuevalmentajat.

Yläkoulu

 

Koripallon yläkouluvalmennus tapahtuu yhteistyössä Luostarivuoren urheiluyläkoulun, Turun Seudun Urheiluakatemian, Suomen koripalloliiton sekä seurojen kanssa. Toiminta mahdollistaa nuorelle tavoitteelliselle koripalloilijalle koulun ja harjoittelun yhdistämisen sekä harjoitusmäärien lisäämisen.

Harjoittelu tapahtuu Kupittaan ja Samppalinnan palloiluhaleissa koulupäivän yhteydessä kolme tai neljä kertaa viikossa aamuisin ja iltapäivisin riippuen luokka-asteesta. Harjoituksissa keskitytään paitsi koripalloharjoitteluun, myös fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Yläkoululaisten harjoittelusta vastaavat koripallovalmentajat Ray Ailus ja Kimmo Vyyryläinen.

Toinen aste

Toisen asteen urheilijoilla on mahdollisuus harjoitella aamuisin 3-4 kertaa viikossa. Toisen asteen urheilijat tulevat Kerttulin urheilulukiosta sekä Turun ammatti-instituutista. Urheilulukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat harjoittelevat kolmesti viikossa ja muut neljä kertaa viikossa. 

Korkea-aste

Korkea-asteen urheilijoilla on mahdollisuus osallistua Urheiluakatemian aamuvalmennukseen, mutta pääasiassa korkea-asteen oppilaitosten opiskelijat harjoittelevat seurajohtoisesti.

Tavoitteet

  • Henkilökohtaisten lajitaitojen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen
  • Harjoitusmäärän kasvattaminen ja siihen tottuminen
  • Itseanalyysin oppiminen
  • Urheilijana kasvaminen