Salibandy

Valmentaja

Atte Juuti
Nuorten olympiavalmentaja (NOV)
0400 509 909
atte.juuti@edu.turku.fi

 

Harjoittelupaikat

Alfa liikuntakeskus
Kupittaan palloiluhalli

Valmennus

Yläkoulu

Salibandyn yläkouluvalmennus tapahtuu yhteistyössä Vasaramäen koulun, Turun Seudun Urheiluakatemian sekä seurojen FBC Turku ja TPS kanssa. Vasaramäen salibandylinjan toiminta on valtakunnallisella tasolla laadukasta toimintaa harjoitusmäärien ja sisällön osalta.

7.-luokalla on järjestetty yhdestä kahteen lajiharjoitusaamua viikossa. Tämän lisäksi koulussa on joka viikko ominaisuustreeni sekä opetussuunnitelman mukaiset kaksi tuntia liikuntaa.

8.- ja 9.-luokalla on mahdollistettu yhdestä kahteen lajiharjoitusta viikossa. Ominaisuusvalmennusta on kahdesti viikossa, joista toinen on niin sanottu ”voimakoulu”. OPS liikuntaa on kaksi tuntia viikossa. Näin ollen Vasaramäen koulun 8.- ja 9.-luokkalaisilla on mahdollisuus saada kymmenen oppituntia valmentautumista koulupäivien yhteydessä.

 

Toinen aste

Salibandyn valmennusryhmässä valmentautuu alueen lahjakkaimpia salibandyn pelaajia Kerttulin urheilulukiosta ja Turun ammatti-instituutista. Urheiluakatemiavalmennuksen tarkoitus on olla yksilön kokonaisvaltaista kehittymistä ja samalla seuravalmennusta tukevaa toimintaa. 

Urheiluakatemiavalmennuksessa voidaan mahdollistaa neljä tai jopa viisi ohjattua harjoitustapahtumaa viikossa. Harjoittelu tapahtuu aamuisin tai iltapäivisin. Näin ollen aamuvalmennuksella on merkittävä osuus pelaajan jokapäiväisessä harjoittelussa ja kokonaisvaltaisessa valmentautumisessa. Valmennus toteutetaan yhteistyössä lajiliiton kanssa.

Korkea-aste

Korkeakouluista on mahdollisuus osallistua Turun Seudun Urheiluakatemian valmennustoimintaan. Valmennus on tarjolla aikuisten maajoukkuepelaajille sekä U23-maajoukkueryhmään kuuluville. Korkea-asteen urheilijoilla (TPS miehet) on yksi lajiharjoitus ja kaksi ominaisuusharjoitusta viikossa. Naisten maajoukkuepelaajille on räätälöity Urheiluakatemian johdolla lisäharjoituksia ominaisuuksien kehittämiseen.

 Tavoitteet

  • Urheilijan opintojen edistymisen tukeminen
  • Yksilön laji- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelun tukeminen
  • Urheilijan seurajoukkueen harjoitussuunnitelman tukeminen
  • Ajankäytön ja kokonaisrasituksen seuraaminen - kokonaisvaltainen valmentautuminen
  • Erilaisten harjoittelutapojen merkityksen sisäistäminen