Yleisurheilu

Valmentajat

Jarno Koivunen
Olympiavalmentaja
0400 707 394
jarno.koivunen@edu.turku.fi
Tehostettu valmennus,
koulunkäyntiin liittyvät asiat

 

Tuomas Laaksonen
041 5037 024

 

Pääasialliset harjoittelupaikat

Paavo Nurmi Stadion
Kupittaan Urheiluhalli
Liikuntakeskus Alfa 

Yläkoulu

Yläkoululaisten urheiluakatemian harjoitukset on tarkoitettu yleisurheilua kilpailullisin tavoittein harjoitteleville yläkouluikäisille. Harjoitteluajat ovat maanantai ja torstai klo 8-9.15 ja tiistaisin klo 15 alkaen. Valmennus toteutetaan Turun Seudun urheiluakatemian ja Turun Urheiluliiton yhteistyönä.

Tavoitteet

  • lisätä nuorten urheilijoiden harjoitusmäärää seuraharjoituksia tukien
  • opettaa tärkeitä ja monipuolisia fyysisen harjoittelun menetelmiä ja tekniikoita
  • toimia innostavana välivaiheena kohti urheilulukiota ja huippu-urheilua

Valmentajat
Sanni Soilampi
Jarmo Rasi
Tuomas Laaksonen

Toinen aste

Turun Seudun Urheiluakatemian toisen asteen harjoitukset pidetään neljänä aamuna viikossa. Suuren urheilijamäärän ja yleisurheilun laajan lajikirjon takia aamutreenien päällimmäisenä teemana läpi vuoden on tehdä fyysisiä ominaisuuksia ja yleisiä lajitaitoja parantavia harjoituksia.

Valmentajia aamuharjoituksissa on paikalla yleensä kaksi tai kolme, joten urheilija ja henkilökohtainen valmentaja saavat valita erityyppisistä harjoitusvaihtoehdoista omaan harjoitusohjelmaan parhaiten sopivan. Suunnitelman pidettävistä harjoituksista voi henkilökohtainen valmentaja ja urheilija nähdä noin viikon etuajassa jaetusta tiedostosta.

Lukion 2.-4. vuosikurssin urheilijoille, jotka ovat tulostasoltaan mahdollisia nuorten arvokilpailu-urheilijoita, on tarjolla tehostettua valmennusta. Tämä tarjoittaa pidempiä aamuharjoitusmahdollisuuksia sekä muita lisäpalveluja tarpeen mukaan. Kyseisten urheilijoiden valmennus räätälöidään yhdessä henkilökohtaisen valmentajan kanssa.

Tavoitteet

  • Totuttautuminen lisääntyvään ja tehokkaampaan harjoitteluun
  • Taidollisen ja fyysisen harjoituspohjan luominen aikuisiän urheilu-uraa varten
  • Tärkeimpien lajiominaisuuksien kehittäminen: nopeus, kestävyys, kimmoisuus ja voima
  • Itsenäiseen harjoitteluun oppiminen ja harjoittelun arviointi
  • Urheilijan elämäntavan oppiminen ja kokonaisrasituksen tiedostaminen

Valmentajat
Jarno Koivunen
Tuomas Laaksonen
Johan Meriluoto

Korkea-aste

Urheiluakatemian urheilijaksi hakautuneet/päässeet urheilijat saavat ilmaisen käyttöoikeuden Kupittaan urheiluhalliin yleisurheilu- ja voimailutiloihin. Korkea-asteen yleisurheilijoilla on myös urheilutason mukaan mahdollisuus saada asiantuntijatoimintaa valmentautumisen tueksi. Lääkäri-, fysioterapia-, testaus-, ravinto- ja psykologipalveluja on tarjolla tasosta riippuen ilmaiseksi tai alennetuin hinnoin. Tarvittaessa autamme urheilun ja koulun yhdistämisessä olemalla aktiivisesti yhteydessä opiskelupaikkoihin. Valmennus, testaus tai muut tukitoimet katsotaan henkilökohtaisesti ja sovitaan lajivastaava Jarno Koivusen kanssa.